StORDstrømmens medlemmer H - N

(Alfabetisk efter fornavn)

Hanne Børner

Jeg er uddannet lærer og har i hele min tid som lærer altid arbejdet med faget dansk i de store klasser både i folkeskole og på efterskole, men gik senere over til at blive indvandrerlærer på en Sprogskole for Voksne. Jeg har tidligere læst teologi og senere historie og minoritetsstudier.
Da Borgens Forlag i 1980 udskrev en børnebogs-konkurrence, kastede jeg mig for første gang ud i at skrive en bog, Kristoffers Rejse, som jeg vandt konkurrencen med. I perioden 1980-1990 blev det til yderligere seks børnebøger.
Derefter lagde jeg "skriveriet" på hylden, men senere, da jeg gik på efterløn, vendte skrivelysten tilbage, og i 2018 udkom voksenbogen Fortællinger 1944-45. I øjeblikket arbejder jeg på anden del, Fortællinger 1945-46.
Jeg er bosat i Stege.


Hans Marxen

Hans-Willy Bautz, født i Haslev den 12. august 1946, handelsuddannet i bilbranchen, som han arbejdede i indtil 1981. Har skrevet artikler til aviser, siden han var 14-15 år gammel og er således autodidakt journalist. Udgiver af turistaviser på dansk, tysk og engelsk i Danmark 1981-1990. 1984-1990 også i Tyskland. 1990-2014 udgiver og redaktør af en ugeavis i Uetze og omegn (ca. 40 km øst for Hannover i Tyskland). I samme periode har han i Tyskland fået udgivet to bøger med fortællinger og to krimier. P.g.a. en blodprop i hjernen blev han så gangbesværet, at han i en lang periode ikke kunne arbejde, hvorfor han opgav ugeavisen og flyttede til fødebyen i Danmark. Han har fået udgivet to krimier på dansk og skriver på sin tredie. Desuden skriver han artikler til de lokale aviser samt underviser i tysk hos AOF. Han er initiativtager til Mini-Bogmessen på Haslev Bibliotek, som første gang fandt sted den 3. februar 2018. Foredrag holder han gerne i form af sicilianske krimiaftener, hvor han ikke alene fortæller om sit forfatterskab, men også om indholdet i sine krimier, samt om, hvor tæt han har været på den sicilianske mafia.

Helle Bertram, Nykøbing Falster

Cand. mag og cert. business coach

Forfatter til ”Troværdighed kommer indefra” udkommet på DJØFs Forlag 2015

Tekstforfatter til artikler og portrætter til fx OPLEV, VÆKST og QLF

Kulturanmelder for Lolland-Falsters Folketidende siden 2005

Ansat i Guldborgsund Kommune som specialkonsulent i Kultur, Turisme og Bosætning

Business coach i Bertram Kommunikation

Mor til tre på 13, 16 og 18 år.

Forfatter Henrik Anker Vej Sørensen bor Nakskov nærmer bestemt Langø. Han er forfatter og komponist, og skriver poesi grænsende til det følsomme, og helt ud til det samfundskritiske. Henrik har udgivet 3 digtsamlinger:

Den filharmoniske ulv fra 1987, Den modne ulv fra 1917 og Når noget står stille fra 2018.

Henrik har desuden skrevet den surrealistiske roman ”Det ubekendte” en historie der vandre igennem fortid og nutid, eventyr og realisme, drømme og virkelighed. Læseren bliver taget med ind i et underligt univers hvor døden stiller sniger sig ind.

Henrik arbejder meget for tiden med sin musik. Han er ved at lægge musik på nogle af hans digte der egner sig fint til hans rockede, indie præget musik. Det forventet at i foråret 2019 vil musikken være på gaden, i Cd-format med et lille hæfte med digtene i. Der kan også forventes ”digtoplæsning” at numrene vil blive spillet som enlige koncerter rundt om i Danmark.

Ida Eowyn. Jeg er coach, recovery mentor og forfatter til Anorektikeren og papvinen. Det er en ærlig selvbiografisk roman. Som titlen antyder, har jeg været temmelig tynd, min mor har et problem med alkohol og jeg kendte psykiatrien på egen krop som patient. Til trods for min fortid, så banker mit hjerte for at skrive om terror og luskede aftaler, sex, sanser og kærlighed. Jeg er opvokset i PET´s baghave i Søborg, havde en nørdet far i militæret, og det har haft en vis indflydelse på mine thrillermanuskripter. I min næste bog om den PET ansatte kvinde Kim Kelly, med den skumle fortid, starter jeg med at springe Nørreport St i luften. Jeg er flyttet fra Nakskov, over til Nykøbing F til manden i mit liv, en ergoterapeut. Vi vil skrive En Sexet Håndbog, ud fra min fortid og viden om spiseforstyrrelser og hans ergoterapeutiske faglighed. Krydret med en masse ærlig, rar kommunikation og flydende og svævende kærlighed.

Ina Kjølby Korneliussen

Isabell Kristina Larsen-Thomsen er med sine 20 år det yngste medlem af StORDstrømmen. Hun har boet hele sit liv i Orehoved på Falster. Hun fandt StORDstrømmen, da hun vandt konkurrencen ”Roden i Guldborgsund” i sommeren 2017. Foråret 2018 har hun dog brugt på Testrup Højskole på skrivelinjen. Hun er på sit første sabbatår og regner med at bruge sit andet sabbatår på at arbejde videre med sine tekster i et kollektiv i Aarhus. Hun skriver hovedsageligt digte og prosa. Hun har medvirket i en række antologier, b.la. antologien ”At være på landet” udgivet af Talentakademiet og antologier udgivet på Nykøbing Katedralskole i 2016 og 2017.

Jesper Art Hyllemose

Jopie Leopoldsdotter von Horn er instruktør, scenograf og manuskriptforfatter. Uddannet på SKOLEN FOR BRUGSKUNST (senere DESIGNSKOLEN) som billedkunstner, Illustrator. LEDER AF PEGASUSTEATRET i Kastrup i 10 år. Skrev 12 teatermanuskripter til teatrets forestillinger, instruerede og lavede scenografi. Turnerede rundt i landet med en- og tomandsforestillinger Har rejst i store dele af verden og fået bygget et hus i junglen på Sumatra. Havde det i 15 år, før en flodbølge oversvømmede landsbyen på den anden side af floden - og alle druknede. Derefter kom jeg der aldrig mere.

Skrev altid mine stile i skolen som digte. Det fik man ikke karakter for, men min lærer læste dem altid op. Fik min første digtsamling trykt, da jeg var 13 år. udgivet 15 år gl. Udgivet to digtsamlinger for HAGA. Har skrevet min selvbiografi, en filosofisk børnebog og en novellesamling. Holder foredrag på biblioteker. Underviser på FOF i tegne- og malekurser.

Jørgen( født 1949) er uddannet lærer og har undervist i både folkeskole, efterskole og på VUC. Samtidig dermed har han skrevet bøger for både børn og voksne. Da mange af hans bøger har et historisk indhold, har han været på en del studierejser, først og fremmest til Italien.

Jørgen debuterede i 1985 med ”Slaven Atticus”.

Jørgen Øjenholt

Karen Syberg, der er opvokset på landet uden for Kerteminde, er journalist og forfatter. Hun er kulturmedarbejder ved dagbladet Information og desuden forfatter til romanerne Stederne (People’s Press) og E20 (Rosinante) som biografier om Tove Ditlevsen og Nynne Koch, essayistiske bøger om haven og naturen, seneste: Mellem paradis æbler og skvalderkål (Lindhardt & Ringhof) samt en stor kulturhistorie om æblets historie, »Æblets fortælling« (People’s Press). Har desuden oversat buddhistisk litteratur.

Karen Syberg er mag. art. i litteraturvidenskab.

Karen Zubari

Siden 2007 bosat i Rødbyhavn. Skriver tekster til viser og sange, med musik af forskellige komponister. En del er indspillet og mange udkommet i sangbøger. ”Blandt snemænd og vårgrønne vildskud” udkom på Dansk Sang med en sang til hver måned i året. ”Sange til årets dage” er 20 viser, sange og salmer til begivenheder, højtider, mærkedage etc. I 2015 udkom hendes digtsamling: ”Digte fra en blondekant”, og i 2016 ”Ingen anemoner er så blå”. I 2017 en personlige beretning om at være pårørende til en søster med en demenssygdom. Også i 2017 vandt hendes tekst ”Badetøj på tørresnoren” Lemvig Museums konkurrence om en ny sommersang i Thøger Larsens ånd. Med musik af Maria Nyboe er sangen med i sangbogen ”Du Danske Sommer 2018” udg. af Wilhelm Hansen Musikforlag. Sommeren 2018 udgav hun selv ”Viser fra min Wiingaard – gamle Wiingaard på nye vers”, en sangbog med 21 festlige viser over Georg Wiingaards historier i ”Dem fra Lolland”, på lutter kendte melodier.

Jeg hedder Karina og er født i 1981. Jeg er forfatter og kunstner/illustrator. Min første bog hedder Jæger og bytte og udkom fra forlaget Mellemgaard i 2014. Siden er det blevet til Homo Bestia og Nemeria - De udstødtes mærke, som begge er udkommet fra forlaget Egolibris. Det er de fantastiske genrer, der har min interesse, så i mine bøger møder man ofte både drager, trolde, dæmoner og andet godtfolk - og tingene er ikke altid som de først kan se ud. Aldersgruppen er primært unge/teenagere, men flere voksne, har også haft glæde af at læse mine bøger. Et emne i flere af mine bøger, er fordomme overfor dem, der ikke er helt som en selv. Et andet emne som fascinerer mig, er hvooplevelser fra barndommen former en i voksenlivet.

Kiwi Munch

Klaus K. Elmer indlæser og producerer lydbøger for forlag og selvstændige forfattere fra eget studie i Vigsnæs. Derudover oversætter og genudgiver han klassisk engelsk horrorlitteratur fra begyndelsen af 1900-tallet. Værkerne udgives via forlaget HN Publishing, som han er ejer af og driver i eget regi.

Klaus Møller

Forfatter og foredragsholder.

Født 1950 i Næstved og opvokset i Tårnby på Amager. Jeg har boet og arbejdet som lærer i Grønland i en længere årrække. Blandt andet på Disko og i Nuuk. Nu bosat i Næstved.

I 2016 udgav jeg digtsamlingen Tumit – Spor i mig af Grønland, farveillustreret med Jette Jørgensens akvareller. En smuk bog, der beskriver den grønlandske natur, stederne, kulturen og menneskene, jeg mødte. Jeg læser digte op fra bogen og holder foredrag om mine år i Grønland. Foredrag som er spændende, livsbekræftende og fascinerende.

Sommeren 2018 udgiver jeg samtidsromanen Vores Vej. Om Svend og Irene, et ungt par i 1960’ernes og 70´ernes København. En fin almenmenneskelig historie om det at blive voksen og de kompromisser, der må indgås mellem egne drømme og omverdenens krav.

Laura Ringo

Leif Petersen, født 1934 i København. Han brev i stigende grad dramatiker. Leif har skrevet en stribe titler for radio, teaterscener, tv og film. Leif er desuden bogudgivet i Skandinavien. Foruden medlemskabet af Dtramatiskerne også indmeldt i Dansk Forfatterforening. Formand for Dramatiskerne og senere Statens Teaterråd 1988-91. På Lolland-Falster deltager i kulturgruppen ”Halmiaden”, kunstnerisk leder af egnsteateret ”Masken”. Leif har sammen med Vagn Steen m.fl. oprettet ”Seniorgruppen” under Dansk Forfatterforening. Æresmedlem af Københavns Håndboldklub (KH) og af Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH).

Leif Arne Nielsen

Lena Laurentis – forfatter og billedkunstner

Udgivelser: Spændingsromanen Djævelen i dig selv og Den skotske forbindelse, en krimihistorie med indlagte kurrer på kærlighedstråden og skeletter i skabet. Har bidraget til StORDstrømmens Antologi 2015 med novellen Den glohede cirkel.

Arbejder nu på en bog med korte tekster, digte og illustrationer om en helt speciel følelse.

Akryl på lærred og papir, intuitivt og spontant, abstrakt og figurativt. - Efter en lang periode med knald på farverne, arbejder jeg nu med lidt køligere udtryk og eksperimenterer med strukturer og effekter, f.eks. papir og stof, på lærredet. - Streger er mit nye sort - blyant, kul og tusch - et nyt, uudforsket område, som jeg kortlægger, streg for streg.

Hjemmeside: www.lenalaurentis.com

Jeg hedder Lene Elise Andersen (f.1963) og er uddannet lærer, skolebibliotekar og certificeret coach. Jeg udgav i september 2017 ’Blomster til Mor’, en fortælling om sorg og livsduelighed hos en lille dreng, hvis mor er ramt af en uhelbredelig sygdom. Bogen har mine egne akvareltegninger. I oktober 2017 udkom to historier om figuren Holdetrolden på frilæsningsportalen www.elixum.dk . Jeg skriver på flere letlæste historier til Elixum og forfatter også rim, fabler og kortprosa for børn. På min hjemmeside findes desuden links til en række noveller for voksne. Det drejer sig, foruden noveller med et romantisk islæt, også om en serie af noveller med bibliotekar og amatørdetektiv Vibeke Kramer, som opklarer mysterier på biblioteket og i gaderne i en typisk dansk provinsby.

Lise Bostrup (f. 1956). er cand.mag. i dansk og tysk, bogforlægger og lærebogsforfatter samt formand for Den Danske Sprogkreds og har undervist i dansk på universiteter i Danmark og i Tyskland samt i dansk for udlændinge i Danmark. Lise Bostrup er datter af rektor Ole Bostrup og lærer Grethe Maack. Bostrup tog i 2012 initiativet til at starte StORDstrømmen.


Lise Bostrup er 2019 udnævnt til æresmedlem af StORDstrømmen.

Lise Ravnkilde

Journalist, forfatter og foredragsholder. Har udgivet bøgerne Et stort hjerte er ikke nok - om plejefamiliers arbejde og Lovestormen fra Lolland-Falster. Er leveringsdygtig i alle slags tekster.

Foto: Ingrid Riis

Lone Rytsel

Forfatter, foredragsholder og coach. Skriver bøger om personlig udvikling og tager fantasien til hjælp. Blandt andet ”Når trolde coacher”. Tror på tankens kraft og benytter den i ”Tænk dig til et bedre liv”. ”Sådan tiltrækker du det liv, du ønsker” og ”Forstærk din tiltrækningskraft”. Arbejder også sammen andre. Blandt andet i ”Fra Kaos Til Håb”, en bog med beretninger om stress, depression og personlige udfordringer, opvækst med vold, misbrug og overgreb, men også håbet om et godt liv på trods af den opstart. Og som noget nyt en malebog for voksne med ord, der kan give stof til eftertanke. ”Engle sover aldrig”. Men også bøger til unge og voksne uvante læsere. På det seneste ”Kærlighedens krinkelkroge”, som er en lille bog med et krimitema. Og for nylig udgivet prosadigte om ”Moderkærligheden, den største af alt”, som forventes at få en fortsættelse med temaer omkring skilsmisse, tab og svigt.

Mads Heinesen

Maria Kerkling

Marianne Christensen, f. 1954, historiefortæller, forfatter og underviser.

Underviser i personlig fremtræden, formidling, mundtlig fortælling og skriveprocesser. Fortæller om Marie Grubbe, ’En flig af mit hjerte’ og andre fortællinger fra hjertet. Debuterede skriftligt i 2018 med digtsamlingen ’Blå måne skinner hvidt lys’, BoD. Skriver små historier til Blues jam på Small Stars i Vordingborg. Støttet af Statens Kunstfond. Findes på Facebook, Instagram og YouTube.

Marianne Christensen

Nørregade 18

4760 Vordingborg

Tlf.: 30254774 Mail: marianne@mariannechristensen.dk

www.mariannechristensen.dk

Merete Bandak

Har sværget til lyrik, salmer, i mange år og offentliggør løbende på hjemmesiden www.nyesalmer.org - men udgiver efteråret 2018 min første - og måske sidste - roman med arbejdstitlen ’Et håb på størrelse med en myg’ på Forlaget Eksistensen. En kvinde mister fodfæstet og befinder sig i en boble hvor drømme taler højere end virkelighed, og hvor identiteten er kastet i støvet, og en ny skal blive til hvis det er muligt. En skabelse eller genskabelse. Alt skal genforhandles med tynd hud.

Flere romaner er dog undervejs og bliver udgivet … hvis det flasker sig.

Om formen kan siges: Kort er godt, kort og godt.

Har boet i Nykøbing godt 30 år og bor nu i Tågense ved Nysted som fåreavler og hyrde, gymnasielærer og farmor.

Mia Brandstrup

Michael Næsted Nielsen, f. 1961. Cand. scient., forfatter.


Michael har siden debuten i 1990 fået udgivet omkring 80 romaner, noveller og cirka 12 digtsamlinger. Hovedvægten i forfatterskabet ligger på romaner for børn & unge. En del af de kortere romaner er egentlige letlæsningsbøger, der kan bruges til læsetræning i skolen og for unge og voksne læsehandicappede. Bøgerne er oftest bygget op med et spændende, dramatisk og nogle gange uhyggeligt indhold, fx spøgelseshistorier. Michael har også udgivet nogle noveller for voksne, samt deltaget i flere antologier. Michael er medlem af Dansk Forfatterforening og Aarestrupselskabet. Michael er en flittig foredragsholder og underviser på skoler, gymnasier og andre ungdomsuddannelser.


Hjemmesider: www.michaelnaestednielsen.dk & www.forlaget-klovi.dk


Mail: brodthagensvej@gmail.com


Biografi og omtale kan findes på Wikipedia - Michael Næsted Nielsen

Midya Begard

Mona Hvid - forfatterspire, der har et par bøger i tankerne om tiden og den store udvikling/forandring vi er midt i - det kan både være på samfunds/lokalt eller individuelt plan. Har hidtil skrevet bestilt faglitteratur, som har været målrettet virksomheder, så det er en ny vej, der er ved at blive fundet.

Nils Hartmann, f. 1941, forfatter og oversætter, bor i Appenæs ved Næstved.
Uddannet lærer og skolebibliotekar, tidligere skolekonsulent på Amtscentret for Undervisning i Næstved og undervisningskonsulent i Dansk UNICEF. Har rejst over det meste af verden og skrevet bøger og lavet TV-udsendelser om børn i ulandene og om børns rettigheder. Siden 1995 fuldtidsforfatter af især børne- og ungdomsbøger med historisk indhold. Har samarbejdet med en række illustratorer, bl.a. de lokale Charlotte Clante og Palle Bregnhøi. Oversætter af bøger fra svensk, norsk og engelsk, bl.a. Alfons Åberg-bøgerne og de fleste af Ulf Starks bøger. Hjemmeside: www.nilshartmann.dk

(c) Copyright