StORDstrømmens medlemmer A - G

(Alfabetisk efter fornavn)

Abelone Glahn f 1955, forfatter og journalist.

Abelone skriver nonfiktion og har udgivet 14 bøger primært om det at drive selvstændig virksomhed, og om tvillinger.

Hun skriver også bøger på bestilling for eksempel jubilæumsbøger eller egnsspecifikke værker.

Abelone underviser tillige forfattere og forlag i at markedsføre bøger og forfattervirksomhed online via blogs, websider og sociale medier.

I den sammenhæng skal nævnes hendes bog ”Forfatterens guide til sociale medier”, der også kan læses af andre skribenter og selvstændige.

Abelone driver mikroforlaget Forlaget Amedia og er medstifter af forfatternetværket NewPub.

A. Silvestri (f. 1977) er forfatter og en masse andet. Han debuterede i 2010 med novellesamlingen Køtere dør om vinteren, og har siden fået udgivet 14 bøger. Ligeledes har han siden 2008 medvirket i over 60 antologier, både på engelsk og dansk. A. Silvestri skriver i alle genrer, de fantastiske såvel som de realistiske, og han har en rastløs og eksperimenterende tilgang til det at skrive. Eksempler fra hans forfatterskab er en zombieroman skrevet som en B-film, en dobbelt kortroman med to forsider hvor bogen skal vendes, flere novellesamlinger, en parforholdsroman hvor alle kapitler er skrevet i en ny genre, en billedroman, og et par SMS-noveller. A. Silvestri har vundet Niels Klim-prisen tre gange (for science fiction) og er formand for Dansk Horror Selskab, samt formand for den skønlitterære gruppe i Dansk Forfatterforening. Han er oprindeligt fra Toreby på Lolland, men bor nu i København.Hjemmeside: amdisilvestri.com


Instagram: https://www.instagram.com/authorsilvestri/
Anna Nyborg Mortensen (1976)

Jeg arbejder ikke efter bogen. Mere konceptuelt.

Jeg er optaget af effekter, ord og billeder. Æstetiske udtryk, form og stoflighed, sjæl og poesi.

Jeg tilstræber kompleksitet og enkelhed i forening. Kredser om det usagte, der altid har noget at skulle have sagt! Jeg fascineres af mødet mellem forskellige verdener, og arbejder gerne hybridt.

Uddrag af mine digte er indgået i Marianne Christensens installation ”Ordbogen”, der bl.a. var udstillet på Masnedø Sommerudstilling i 2017. Min produktion favner desuden en serie ”poetiske billeder”, ”ordbilleder” og ”artist books”.

Anna-Marie Helfer.

Født 12. juni 1947. Uddannet lærer med et sidefag i psykologi. Efter rejser i Sydamerika og Afrika tjenestemand for en kort bemærkning, hvorefter jeg i perioder har været vikar i Folkeskolen.

Havde en ambition om at skrive litteratur, lix 5, og har siden 1991 udgivet 60 små bøger for nye læsere. Derudover har jeg skrevet to folkemindeagtige bøger, en om vinterens og en om vårens traditioner. Resten af mit litterære virke er mundtligt. Jeg skaber og fortæller historier for børn og voksne, unge og gamle – baseret på eventyr, myter, sagn, noveller, bibelhistorier, egne oplevelser osv. Se på: www.annamariehelfer.dk

Anne Holm Christensen er Uddannet ergoterapeut og lærer med efterfølgende studier i historie på Syddansk- og Københavns Universitet. Siden 2014 har jeg udgivet tre bøger på eget forlag, Forlaget Vitae:

• Caroline Jönsson – en familie- og egnshistorie fra Vridsløselille, Vallensbæk og Glostrup 1800-1965

• St. Thomas-mysteriet – en autentisk familiesaga fra 1800-tallets Vestindien og København

• Vores liv – fra tidlig barndom til hverdag med hjemmehjælp. (Sammen med Lene Plambech Hansen)

I efteråret er udkommet"Bertil Widerberg - en kunstners liv og værker" på forlaget Historia.

Jeg skriver og Forlaget Vitae udgiver bøger, der beskriver det levede liv. Fortællingerne tager udgangspunkt i autentiske personer.

Bøgerne indeholder et eller flere menneskers livsfortælling koblet med beskrivelse af den historiske tid, fortællingen foregår i. www.forlaget-vitae.dk.

Anne Gyrite Schütt

Bent Christensen. Født 1943. Sprogløjtnant (russisk) 1964. Cand. mag. dansk/russisk 1968. Gymnasieadjunkt 1968-1971. Med supplerende teologisk uddannelse præst i Folkekirken 1971-2003. - Lic. theol (ph.d.)1985. Dr. theol. 1998. - Har siden 2015 udgivet egne digte og salmer samt en dogmatik og programskriftet Mit Dannevirke. Desuden flere oversættelser af den polske nationaldigter Adam Mickiewicz’s værker. Flere udgivelser er på vej.

Mit navn er Bente Sonn. Jeg er født i 1948, pensioneret sygeplejerske og har en svaghed for digte og rim. Jeg har skrevet sange i 52 år – og digte i endnu flere; men det blev alligevel med krimien, Gennem tunnelen, jeg ”udkom” i 2017. Har dog, for flere år siden, været bidragsyder til sygeplejeantologien, Med 50 sygeplejersker på arbejde.

Birgit Lynge har skrevet om ”visualisering og sansning”, ”om at følge sit hjerte”, om ”musisk helbredelse”, om at være tro mod sig selv ”med livet i hånden”. Hun har skrevet og udgivet CDer om, hvordan dette at synge kan hele enhver ubalance. - ”REJSNING” er hendes seneste bog: en erotisk roman skrevet for modne mænd og kvinder. Den udkommer i oktober 2018.

www.power-design.dk

Birthe Johansson. At skrive er at leve. Det er mit livs præmis. Jeg har elsket at udtrykke mig gennem ord lige siden jeg var en lille kalveknæet tøs, der sled mine barnesko skæve i Gedser i 60’erne. Uanset hvor livet førte mig hen, var min passion for at skrive altid ved min side. Hver gang der var en anledning til at nedfælde nogle ord … så gjorde jeg det. Om ordene skulle bruges til et digt, ende på en opslagstavle eller læses i et foreningsblad var lige meget, for legen med dem har altid været det vigtigste. At vende, dreje og vride dem – skabe en rytme – gøre det ubesværet og forståeligt at læse. Det var dét, der var mit mål.
Kimen til mine forfatterdrømme blev for alvor lagt, da jeg begyndte at blogge. Små historier om min barndom i Gedser piblede op til overfladen og gav mig mod på at skrive mere – og noget andet. Først prøvede jeg kræfter med forfatning af tekster til nettet. Så blev det som journalist med artikler i den lokale avis. Dernæst fulgte kurser på Forfatterskole.dk, som gav mig endnu mere blod på tanden og inden længe havde jeg via en facebookgruppe indledt et samarbejde med de to forfattere, som jeg i 2019 udgav antologien ”I hver sin retning” med.Birthe Aela Faarvang er født i Korsør 1944, opvokset i København. Elev på Vallekilde Højskole forfatterlinjen 2008. Har deltaget i kurser på Vestjyllands og Borups Højskole.

Har skrevet så længe jeg kan huske, dog mest til skrivebordsskuffen. Har mange bolde i luften. Hvilket kommer til udtryk på blandt andet facebookprofilen: Aela Forfatter.

Har udgivet digte i: Hov - Vent et øjeblik, Columbine S & D 2011. Der er et herligt land Forlaget Ravnerock 2013. Lyriske Stemmer, forlaget HAGLA 2015. Tid til forandring – en antologi Lone Rytsel BOD. Udgivet på Forlaget Saxo 2015 følgende E- bøger PDF

Haiku: Rosen i hjertet og andre digte. Digte fem syv fem. Bruden i spejlet og andre digte. Et juleeventyr: Bagermester Kringle og hoppebagernisserne

Novelle: Min mor, Oskar og rulleskøjterne i magasinet ERHVERV og KULTUR

Carolyn Alexander Ipsen

Jeg hedder Carsten Aner og er bosiddende i Nykøbing Falster, hvor jeg nyder pensionistlivets glæder sammen med min kone i 4 dage om ugen, mens jeg i de resterende dage underviser flygtninge og indvandrere i dansk, dansk kultur og samfundsorientering. Jeg har altid holdt meget af at skrive og mine oplevelser i Afrika og i Irak har inspireret mig til flere fortællinger – bl.a. et bidrag til antologien ”Sommer i Byen” - og en enkelt bogudgivelse ”Den gode vilje”. Derudover har jeg genfortalt et par af mine oplevelser i radio og tv, ligesom de har været offentliggjort i lokale dag- og månedsblade. For tiden skriver jeg på en novellesamling, hvor novellerne hovedsageligt er inspireret af mit liv og arbejde med mennesker med anden kulturel baggrund. 

Carsten Flink, født 1955. Bibliotekar, redaktør, historiefortæller og forfatter. Har skrevet en række børne- og ungdomsbøger, som er udkommet i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Begynderlæsningsserien om den lille dyreglade dreng, Alvin, er oversat til 8 sprog. Derudover forfatter til novellesamlingen Take me Away – fortællinger fra baglandet for voksne, ungdomsromanen Når man kysser med øjnene, juleoplæsningshistorien Ville og Vanja og nissehuerne for de 5-9-årige samt billedbogen Midtimellem for børnehavebørn. Skriver desuden trafikhistorier for det norske Trygg Trafikk/Cappelen Damm og har redigeret digtantologien Elsker – begynderdigte, som indeholder Nordens bedste kærlighedsdigte.

Carsten Ulendorf (f. 1951). Poet.
Jeg er uddannet merkonom og HD i markedsføring, og hele mit liv har handlet om det … lige indtil 2016, hvor jeg fyldte 65 år og indså, at jeg blev nødt til at fylde mit liv med noget mere meningsfyldt. Efter et par frustrerende år og mange forsøg med alt muligt, satte jeg mig 21. juni 2018 og skrev om de tanker, jeg havde om det at have en livsmission … det blev til #1. Ode til Marcel … min første ode. Siden er der kommet mere end 50 til (pr. september 2019), og det har ændret mit liv fuldstændig. Mit liv giver mening nu … og jeg glæder mig hver dag over at se og opleve, hvad livet har i posen til mig. Se mere på ulendorf.dk.

Dan Schiødt er født den 15. juni 1955.

Han debuterede med digtsamlingen ” Den forbudte mand”, Gyldendal 1981.

Har siden da udgivet flere digtsamlinger, den seneste ” Naturens små mirakler”

udkom i 2016.

Som Beatles- kender har han skrevet adskillige artikler, og 2 biografier, om

gruppen. ”En hård dags nat”, Forlaget Donna 1986, ”Let it be”. Forlaget Politisk Revy 1995,

(skrevet sammen med forfatter kollegaen Karsten Jørgensen).

Dorte Roholte. I de unge år uddannede jeg mig til apoteksassistent og arbejdede også nogle år som forskningslaborant, men følte ikke helt, jeg var landet på den rigtige hylde. Dette ændrede sig, da jeg i 1988-89 havde barselsorlov med mit yngste barn og blev forfatter. At skrive er ikke blot mit arbejde og mit levebrød, det er også min leg, min passion og min hobby. Mine seneste bøger er "Brændte beviser, Høst og Søn, 2019 og "Mynthe og Markus, Gads Forlaget, 2019. I 2020 udkommer bl.a. "Det sidste led - et liv uden børn" (sammen med Marianne Christensen, Mellemgaard 2020 og "Kun for Mynthe", Gads Forlag 2020. De fleste af mine bøger er for børn og unge, men jeg har også udgivet for voksne - og rigtig mange voksne har læst tekster af mig i ugeblade, for dem har jeg skrevet i tusindvis af igennem årene.

Ellen Johanne Larsen. (Født 1957) Uddannet sygeplejerske og folkeskolelærer. Linjefag i dansk og religion samt efteruddannelse indenfor palliation. Ansat på SOSU Nykøbing F siden 2004 som underviser siden konsulent. Uddannet læsevejleder og ordblindelærer. Deltager gerne i skrivekonkurrencer med kronikker eller noveller. Gennem de fem seneste år skrevet julekalenderhistorier til børnebørnene. Ivrig sangskriver for venner, bekendte og kolleger. Elsker sproget og at lege med ord.Jeg hedder Else Lefmann og er cand.pæd. i dansk, har været lærer på Faxehus Efterskole og lektor på Storstrømsseminariet - begge steder har jeg hovedsageligt undervist i dansk og drama.

Jeg har skrevet mange børne -og ungdomsromaner, f.eks. "Pigen, der gik i ét med tapetet, "Heksen på efterskole", "Tykke Anna".

Har netop skrevet min første bog for voksne: "Man skal ikke spørge."

I øjeblikket arbejder jeg på en krimi.

Eva Matjeka er født i Kbh. i 1950. Uddannet lærer fra N. Zahles Sem. , flyttede til Lolland i 1977 , har boet her lige siden og virket som lærer i over 30 år.

Uddannet læsepædagog fra Vordingborg Sem. i 1983. Eva har skrevet sange og digte hele sit voksne liv - bla. bogstavdigte til diverse danskbøger.

Debuterede i 2004 med sin første bog: Hvor kommer farverne mon fra? og har siden skrevet 5 bøger om livets store , filosofiske spørgsmål til børn og voksne - bøger , hvor hun stiller spørgsmål om bla. tid , kærlighed og mørke og lægger op til , at læseren selv søger sine svar. Desuden digte til filosofisk læsebog Filosofia , blomsterdigte til Blomsternes indre liv og digte om Lolland til antologien StORDstrømmen. Se bøger , anmeldelser mm her : www.ordpaalivet.dk

Frank Egholm

FRANK GRAVESEN, dansk forfatter/lyriker, født 1961, norsk mor, dansk far. Gravesen bor i provisen nærmere bestemt på Lolland. Gravesen kalder sig selv ”udkantspoet”.
Gravesens tekster handler på en meget nordisk måde, om de små dagligdags ting. Han behandler store emner med udgangspunkt i det nære. Selv om der er et stort social engagement, med en ind i mellem bidsk tilgang til det etablerede, er der altid et forsonende humoristisk tvist.
Gravesen er også aktiv som billedkunstner, foredragsholder og optræder sammen med makkeren i ”Aagaard og Gravesen”, hvor Lasse Aagaard er komponisten og Gravesen tekstforfatter.
Gravesen har udgivet digtsamlingerne:


2016 ”Lad mig være – i fred
2017 ”Mig i dag – Dig i morgen
2017 ”75 Skruk, en poetisk selvhjælpsbog
2019 ”Ikke et ord opm SEX i provinsen…eller?

Frederik Schütt. Jeg debuterede i september 2019 som skønlitterær forfatter efter 40 års tilløb. Troede egentlig, at min litteratur skulle modtage priser og redde verden. Det er jeg ikke helt sikker på vil ske, med min første udgivelse "Lystige lollandske løgnehistorier", som jeg dog meget gerne underholder med rundt omkring, og som er blevet taget rigtigt pænt imod. Flere bogprojekter står i kø, og jeg må nok tilstå, at de alle er lidt mere i feel good-genren end i red verden-genren. Blandt andet er der flere løgnehistorier på vej. Og det trives jeg faktisk fantastisk med.
--
De bedste hilsener

Frederik Schütt
Mobil 41 83 51 48
www.visionogpraxis.dk

Freya Anduin (f. 1960) har skrevet i et utal af sammenhænge siden 80'erne, bl.a. lærebøger, har undervist i kommunikation, været redaktør på Lolland-Falsters Fritidsnyt i 7 år og er uddannet cand.comm. i museumsformidling.
Det er blevet til quizzer på www.historiespor.dk, bøger som 'hvad enhver mand bør vide om kvinder' (udsolgt siden 1996), Pernille Silkes historie og Pernille Silkes Verden (middelalder), Bo på Landet, engelske digte og short stories, kronikker, nogle filmmanuskripter, et tv-koncept samt et utal af artikler.
Seneste udgivelse er 'Guld og Diamanter' - en historisk hyggekrimi, der udspiller sig i 1910-11'erne København baseret på rigtige forbrydelser. Ikke ren fiktion, ikke 'historisk roman' ikke true crime' i gængs forstand, men en måske helt ny genre, hvor fortiden får et nyt liv. Fortsættelsen er undervejs.
Leveringsdygtig i bøger, noveller, artikler, kronikker, højtlæsning (alle aldre, alle bøger) og foredrag.
Se www.anduin.dk

Gittemie Eriksen har udgivet en serie krimier med retsmediciner Pia Holm i hovedrollen, foruden flere spændingsnoveller og en erotisk kærlighedsroman, Hvad Du Ønsker (2012). Gittemie Eriksen er cand.scient. og har læst medicin i fem år. Hun er opvokset på Nordfalster og har efter en kort afstikker til København, boet i Sdr. Alslev på Falster med sin mand og deres to sønner siden 2000. Gittemie skriver en blog på www.gittemieeriksen.dk om livet som forfatter og selvudgiver. På hjemmesiden kan læserne komme med input til nye udgivelser, læse hvordan bøgerne bliver til og hente læseprøver. Du kan desuden følge med i Gittemies hverdag på facebook (http://www.facebook.com/gittemieeriksen, twitter (@gittemie5), pinterest og instagram (gittemieeriksen). Gittemie kan desuden kontaktes på gittemie@me.com.

(c) Copyright