StORDstrømmens medlemmer H - N

(Alfabetisk efter fornavn)

Hanne Andersen

Hanne Børner

Jeg er uddannet lærer og har i hele min tid som lærer altid arbejdet med faget dansk i de store klasser både i folkeskole og på efterskole, men gik senere over til at blive indvandrerlærer på en Sprogskole for Voksne. Jeg har tidligere læst teologi og senere historie og minoritetsstudier.
Da Borgens Forlag i 1980 udskrev en børnebogs-konkurrence, kastede jeg mig for første gang ud i at skrive en bog, Kristoffers Rejse, som jeg vandt konkurrencen med. I perioden 1980-1990 blev det til yderligere seks børnebøger.
Derefter lagde jeg "skriveriet" på hylden, men senere, da jeg gik på efterløn, vendte skrivelysten tilbage, og i 2018 udkom voksenbogen Fortællinger 1944-45. I øjeblikket arbejder jeg på anden del, Fortællinger 1945-46.
Jeg er bosat i Stege.


Hans Marxen

Hans-Willy Bautz, født i Haslev den 12. august 1946, handelsuddannet i bilbranchen, som han arbejdede i indtil 1981. Har skrevet artikler til aviser, siden han var 14-15 år gammel og er således autodidakt journalist. Udgiver af turistaviser på dansk, tysk og engelsk i Danmark 1981-1990. 1984-1990 også i Tyskland. 1990-2014 udgiver og redaktør af en ugeavis i Uetze og omegn (ca. 40 km øst for Hannover i Tyskland). I samme periode har han i Tyskland fået udgivet to bøger med fortællinger og to krimier. P.g.a. en blodprop i hjernen blev han så gangbesværet, at han i en lang periode ikke kunne arbejde, hvorfor han opgav ugeavisen og flyttede til fødebyen i Danmark. Han har fået udgivet to krimier på dansk og skriver på sin tredie. Desuden skriver han artikler til de lokale aviser samt underviser i tysk hos AOF. Han er initiativtager til Mini-Bogmessen på Haslev Bibliotek, som første gang fandt sted den 3. februar 2018. Foredrag holder han gerne i form af sicilianske krimiaftener, hvor han ikke alene fortæller om sit forfatterskab, men også om indholdet i sine krimier, samt om, hvor tæt han har været på den sicilianske mafia.

Helle Bertram, Nykøbing Falster

Cand. mag og cert. business coach

Forfatter til ”Troværdighed kommer indefra” udkommet på DJØFs Forlag 2015

Tekstforfatter til artikler og portrætter til fx OPLEV, VÆKST og QLF

Kulturanmelder for Lolland-Falsters Folketidende siden 2005

Ansat i Guldborgsund Kommune som specialkonsulent i Kultur, Turisme og Bosætning

Business coach i Bertram Kommunikation

Mor til tre på 13, 16 og 18 år.

Ida Eowyn. Jeg er debut forfatter til Anorektikeren og papvinen. Det er en ganske ærlig selvbiografisk roman og som titlen antyder, har jeg været temmelig tynd. Papvinen hentyder til min mors problem med alkohol.

Jeg nåede at bruge ca 10 års tid i psykiatrien og jobcenter regi i København, hvor jeg desværre boede. Nogle af de oplevelser, der står stærkest tilbage derfra var, at der ikke var plads til mine tossede forfatterdrømme. Til sidst lykkedes det mig at flytte til Lolland Falster, og her føler jeg mig hjemme, for her er masser af dejlige og småtossede kollegaer, jeg har det super sjovt med.

Til trods for min fortid, så banker mit hjerte for at skrive om efterretningstjenester, militær, terror og luskede aftaler. Jeg er opvokset i PET´s baghave i Søborg, har en nørdet far, der er pensioneret tjenestemand fra forsvaret, og det har haft en vis indflydelse på mine thrillermanuskripter.

Idag er jeg ved at skrive på en thriller om Kim Kelly, der er ansat ved FE (Forsvarets Efterretningstjeneste) jeg går i en skydeklub bla. i Vordingborg, jeg har gang i en ny YouTube kanal og boltre mig på SoMe. Jeg bor i Nykøbing med min dejlige kæreste, der er svært definerbar.

Jeg havde en drøm om at blive forfatter og det blev jeg.

Ina Kjølby Korneliussen

Jesper Art Hyllemose

Jopie Leopoldsdotter von Horn er instruktør, scenograf og manuskriptforfatter. Uddannet på SKOLEN FOR BRUGSKUNST (senere DESIGNSKOLEN) som billedkunstner, Illustrator. LEDER AF PEGASUSTEATRET i Kastrup i 10 år. Skrev 12 teatermanuskripter til teatrets forestillinger, instruerede og lavede scenografi. Turnerede rundt i landet med en- og tomandsforestillinger Har rejst i store dele af verden og fået bygget et hus i junglen på Sumatra. Havde det i 15 år, før en flodbølge oversvømmede landsbyen på den anden side af floden - og alle druknede. Derefter kom jeg der aldrig mere.

Skrev altid mine stile i skolen som digte. Det fik man ikke karakter for, men min lærer læste dem altid op. Fik min første digtsamling trykt, da jeg var 13 år. udgivet 15 år gl. Udgivet to digtsamlinger for HAGA. Har skrevet min selvbiografi, en filosofisk børnebog og en novellesamling. Holder foredrag på biblioteker. Underviser på FOF i tegne- og malekurser.

Jørgen( født 1949) er uddannet lærer og har undervist i både folkeskole, efterskole og på VUC. Samtidig dermed har han skrevet bøger for både børn og voksne. Da mange af hans bøger har et historisk indhold, har han været på en del studierejser, først og fremmest til Italien.

Jørgen debuterede i 1985 med ”Slaven Atticus”.

Jørgen Øjenholt

Karen Zubari

Siden 2007 bosat i Rødbyhavn. Skriver tekster til viser og sange, med musik af forskellige komponister. En del er indspillet og mange udkommet i sangbøger. ”Blandt snemænd og vårgrønne vildskud” udkom på Dansk Sang med en sang til hver måned i året. ”Sange til årets dage” er 20 viser, sange og salmer til begivenheder, højtider, mærkedage etc. I 2015 udkom hendes digtsamling: ”Digte fra en blondekant”, og i 2016 ”Ingen anemoner er så blå”. I 2017 en personlige beretning om at være pårørende til en søster med en demenssygdom. Også i 2017 vandt hendes tekst ”Badetøj på tørresnoren” Lemvig Museums konkurrence om en ny sommersang i Thøger Larsens ånd. Med musik af Maria Nyboe er sangen med i sangbogen ”Du Danske Sommer 2018” udg. af Wilhelm Hansen Musikforlag. Sommeren 2018 udgav hun selv ”Viser fra min Wiingaard – gamle Wiingaard på nye vers”, en sangbog med 21 festlige viser over Georg Wiingaards historier i ”Dem fra Lolland”, på lutter kendte melodier.

Jeg hedder Karina og er født i 1981. Jeg er forfatter og kunstner/illustrator. Min første bog hedder Jæger og bytte og udkom fra forlaget Mellemgaard i 2014. Siden er det blevet til Homo Bestia og Nemeria - De udstødtes mærke, som begge er udkommet fra forlaget Egolibris. Det er de fantastiske genrer, der har min interesse, så i mine bøger møder man ofte både drager, trolde, dæmoner og andet godtfolk - og tingene er ikke altid som de først kan se ud. Aldersgruppen er primært unge/teenagere, men flere voksne, har også haft glæde af at læse mine bøger. Et emne i flere af mine bøger, er fordomme overfor dem, der ikke er helt som en selv. Et andet emne som fascinerer mig, er hvooplevelser fra barndommen former en i voksenlivet.

Kat Lassen er født i 1976, har to børn, bosat på Sydsjælland, Næstved, er børnebogsforfatter og kunstner. Hendes kunstneriske side og ekspertise er haveskulpturer, og især hendes finurlige katte og Hattedamer er meget vellidt.
Som forfatter debuterede hun i 2013 med det todelte fantasyeventyr ’Livets Port’. Siden hun debuterede, har hun bevæget sig rundt i forskellige genrer for at finpudse og afprøve sit forfatterskab og evner inden for skrivefagets mangfoldighed. Derfor bidrog hun i 2015 med kortprosaen ’Jørgen’ til StORDstrømmens Antologi 2015. I 2017 skrev hun novellen ’Jinn’ som var bestilt af radioteatret.dk.

I 2018 udkom hun med Måneskinsbanden på forlaget Calibat. Måneskinsbanden var hendes første bog væk fra fantasygenren; en børne/unge krimi blandet med temaet ’den første forelskelse’ samt Kats finurlige humor.

"Det er børnene, jeg skriver til, så hvorfor ikke bruge dem som første dommere på mine tekster. Det er jo deres opmærksomhed, jeg skal indfange.”
Facebook: Kat Lassen Forfatter Facebook: Atelier Liv
Instagram @katlassen
Hjemmeside/forfatter: www.kat-lassen.dk Hjemmeside/Kunst: www.atelierliv.dk

Kia Lundsgaard er lærer, foredragsholder og medstifter af Radiodrama.dk, der skriver, producerer og udgiver bl.a. lydfortællinger og videowalks med tilhørende pædagogisk materiale til brug i grundskolen. Kia har udgivet to undervisningsbøger, én fagbog om inddragelse af lyd i undervisningen og “Lever du, Birgitte?” der er et tværfagligt materiale, der tager udgangspunkt i hekseprocesser i Danmark i 1600-tallet. Derudover holder Kia foredrag, bl.a. for lærere om lydfortællinger i undervisningen og arbejder freelance for undervisningsportaler og andre, der udgiver undervisningsmaterialer.


Hjemmeside: www.radiodrama.dk


Instagram: Kia_Lundsgaard

Klaus K. Elmer indlæser og producerer lydbøger for forlag og selvstændige forfattere fra eget studie i Vigsnæs. Derudover oversætter og genudgiver han klassisk engelsk horrorlitteratur fra begyndelsen af 1900-tallet. Værkerne udgives via forlaget HN Publishing, som han er ejer af og driver i eget regi.

Leif Petersen, født 1934 i København. Han brev i stigende grad dramatiker. Leif har skrevet en stribe titler for radio, teaterscener, tv og film. Leif er desuden bogudgivet i Skandinavien. Foruden medlemskabet af Dtramatiskerne også indmeldt i Dansk Forfatterforening. Formand for Dramatiskerne og senere Statens Teaterråd 1988-91. På Lolland-Falster deltager i kulturgruppen ”Halmiaden”, kunstnerisk leder af egnsteateret ”Masken”. Leif har sammen med Vagn Steen m.fl. oprettet ”Seniorgruppen” under Dansk Forfatterforening. Æresmedlem af Københavns Håndboldklub (KH) og af Nykøbing Falster Håndboldklub (NFH).

Leif Arne Nielsen

Lena Laurentis – forfatter og billedkunstner

Udgivelser: Spændingsromanen Djævelen i dig selv og Den skotske forbindelse, en krimihistorie med indlagte kurrer på kærlighedstråden og skeletter i skabet. Har bidraget til StORDstrømmens Antologi 2015 med novellen Den glohede cirkel.

Arbejder nu på en bog med korte tekster, digte og illustrationer om en helt speciel følelse.

Akryl på lærred og papir, intuitivt og spontant, abstrakt og figurativt. - Efter en lang periode med knald på farverne, arbejder jeg nu med lidt køligere udtryk og eksperimenterer med strukturer og effekter, f.eks. papir og stof, på lærredet. - Streger er mit nye sort - blyant, kul og tusch - et nyt, uudforsket område, som jeg kortlægger, streg for streg.

Hjemmeside: www.lenalaurentis.com

Jeg hedder Lene Elise Andersen (f.1963) og er uddannet lærer, skolebibliotekar og certificeret coach. Jeg udgav i september 2017 ’Blomster til Mor’, en fortælling om sorg og livsduelighed hos en lille dreng, hvis mor er ramt af en uhelbredelig sygdom. Bogen har mine egne akvareltegninger. I oktober 2017 udkom to historier om figuren Holdetrolden på frilæsningsportalen www.elixum.dk . Jeg skriver på flere letlæste historier til Elixum og forfatter også rim, fabler og kortprosa for børn. På min hjemmeside findes desuden links til en række noveller for voksne. Det drejer sig, foruden noveller med et romantisk islæt, også om en serie af noveller med bibliotekar og amatørdetektiv Vibeke Kramer, som opklarer mysterier på biblioteket og i gaderne i en typisk dansk provinsby.

Lise Bostrup (f. 1956). er cand.mag. i dansk og tysk, bogforlægger og lærebogsforfatter samt formand for Den Danske Sprogkreds og har undervist i dansk på universiteter i Danmark og i Tyskland samt i dansk for udlændinge i Danmark. Lise Bostrup er datter af rektor Ole Bostrup og lærer Grethe Maack. Bostrup tog i 2012 initiativet til at starte StORDstrømmen.


Lise Bostrup er 2019 udnævnt til æresmedlem af StORDstrømmen.

Lise Ravnkilde

Journalist, forfatter og foredragsholder. Har udgivet bøgerne Et stort hjerte er ikke nok - om plejefamiliers arbejde og Lovestormen fra Lolland-Falster. Er leveringsdygtig i alle slags tekster.

Foto: Ingrid Riis

Lone Rytsel

Forfatter, foredragsholder og coach. Skriver bøger om personlig udvikling og tager fantasien til hjælp. Blandt andet ”Når trolde coacher”. Tror på tankens kraft og benytter den i ”Tænk dig til et bedre liv”. ”Sådan tiltrækker du det liv, du ønsker” og ”Forstærk din tiltrækningskraft”. Arbejder også sammen andre. Blandt andet i ”Fra Kaos Til Håb”, en bog med beretninger om stress, depression og personlige udfordringer, opvækst med vold, misbrug og overgreb, men også håbet om et godt liv på trods af den opstart. Og som noget nyt en malebog for voksne med ord, der kan give stof til eftertanke. ”Engle sover aldrig”. Men også bøger til unge og voksne uvante læsere. På det seneste ”Kærlighedens krinkelkroge”, som er en lille bog med et krimitema. Og for nylig udgivet prosadigte om ”Moderkærligheden, den største af alt”, som forventes at få en fortsættelse med temaer omkring skilsmisse, tab og svigt.

Maria Kerkling

Marianne Christensen, f. 1954, historiefortæller, forfatter og underviser.

Underviser i personlig fremtræden, formidling, mundtlig fortælling og skriveprocesser. Fortæller om Marie Grubbe, ’En flig af mit hjerte’ og andre fortællinger fra hjertet. Debuterede skriftligt i 2018 med digtsamlingen ’Blå måne skinner hvidt lys’, BoD. Skriver små historier til Blues jam på Small Stars i Vordingborg. Støttet af Statens Kunstfond. Findes på Facebook, Instagram og YouTube.

Marianne Christensen

Nørregade 18

4760 Vordingborg

Tlf.: 30254774 Mail: marianne@mariannechristensen.dk

www.mariannechristensen.dk

Merete Bandak

Har sværget til lyrik, salmer, i mange år og offentliggør løbende på hjemmesiden www.nyesalmer.org - men udgiver efteråret 2018 min første - og måske sidste - roman med arbejdstitlen ’Et håb på størrelse med en myg’ på Forlaget Eksistensen. En kvinde mister fodfæstet og befinder sig i en boble hvor drømme taler højere end virkelighed, og hvor identiteten er kastet i støvet, og en ny skal blive til hvis det er muligt. En skabelse eller genskabelse. Alt skal genforhandles med tynd hud.

Flere romaner er dog undervejs og bliver udgivet … hvis det flasker sig.

Om formen kan siges: Kort er godt, kort og godt.

Har boet i Nykøbing godt 30 år og bor nu i Tågense ved Nysted som fåreavler og hyrde, gymnasielærer og farmor.

Mia Brandstrup

Michael Næsted Nielsen, f. 1961. Cand. scient., forfatter.


Michael har siden debuten i 1990 fået udgivet omkring 80 romaner, noveller og cirka 12 digtsamlinger. Hovedvægten i forfatterskabet ligger på romaner for børn & unge. En del af de kortere romaner er egentlige letlæsningsbøger, der kan bruges til læsetræning i skolen og for unge og voksne læsehandicappede. Bøgerne er oftest bygget op med et spændende, dramatisk og nogle gange uhyggeligt indhold, fx spøgelseshistorier. Michael har også udgivet nogle noveller for voksne, samt deltaget i flere antologier. Michael er medlem af Dansk Forfatterforening og Aarestrupselskabet. Michael er en flittig foredragsholder og underviser på skoler, gymnasier og andre ungdomsuddannelser.


Hjemmesider: www.michaelnaestednielsen.dk & www.forlaget-klovi.dk


Mail: brodthagensvej@gmail.com


Biografi og omtale kan findes på Wikipedia - Michael Næsted Nielsen

Midya Begard

Mogens Bak-Hansen, født i 1964 i Næstelsø, syd for Næstved. Levet størstedelen af mit liv på Sydsjælland. 1993-2000 redaktionsmedlem på det historiske tidsskrift 1066. Har dernæst været underviser på Institut for Historie, Københavns Universitet, i et par hold om henholdsvis moderne polsk historie og stalinisme. Har i 2002 på Dansk Center for Holocaust Forsknings hjemmeside skrevet forskningsartiklen: "Jedwabne - et lokalt folkemord under 2. Verdenskrig i en historisk sammenhæng. I 2004 opnået en Ph.d grad ved Københavns Universitet ved at forsvare afhandlingen For vores og jeres frihed. Polsk-jødiske relationer 1918-45". Siden 2014 rundviser på Koldkrigsmuséet Stevnsfortet. I 2015 koordinator af en udstilling i Algade i Vordingborg om byen Vordingborgs historie i anledning af 600 året for købstadsrettigheder. Ligeledes i 2015 blev jeg redaktør af Historisk Samfund for Præstø Amts årbog og har været det siden. I 2019 har jeg været redaktør på udgivelsen Danmarkshistorien kort - set fra Vordingborg og omegn.

Mona Hvid - forfatterspire, der har et par bøger i tankerne om tiden og den store udvikling/forandring vi er midt i - det kan både være på samfunds/lokalt eller individuelt plan. Har hidtil skrevet bestilt faglitteratur, som har været målrettet virksomheder, så det er en ny vej, der er ved at blive fundet.

Mona Hvid debuterede som forfatter nov 2019 med en bog om at komme i gang med at skrive: "Skriv dit (voksne) barns bog - det er ikke for sent"
Har tidligere skrevet meget faglitteratur - bestilt af virksomheder.
Udkommer sommeren 2020 med bogen "Send mere kærlighed" som er en blanding af skønlitteratur og vejledninger i, hvordan man får udvidet sit netværk, når man er 50 +


Mona Hvid
Dalsgårdsvej 153
4250 Fuglebjerg
tlf 2126 6566
monahvid.dk

Nils Hartmann, f. 1941, forfatter og oversætter, bor i Appenæs ved Næstved.
Uddannet lærer og skolebibliotekar, tidligere skolekonsulent på Amtscentret for Undervisning i Næstved og undervisningskonsulent i Dansk UNICEF. Har rejst over det meste af verden og skrevet bøger og lavet TV-udsendelser om børn i ulandene og om børns rettigheder. Siden 1995 fuldtidsforfatter af især børne- og ungdomsbøger med historisk indhold. Har samarbejdet med en række illustratorer, bl.a. de lokale Charlotte Clante og Palle Bregnhøi. Oversætter af bøger fra svensk, norsk og engelsk, bl.a. Alfons Åberg-bøgerne og de fleste af Ulf Starks bøger. Hjemmeside: www.nilshartmann.dk

(c) Copyright