StORDstrømmens medlemmer O - Y

(Alfabetisk efter fornavn)

Ole Clifford debuterede som forfatter i 2000 med den magisk-realistiske roman, ”De Elskende i Toscana”. Siden skiftede han til spændingsgenren, og frem til 2018 har han skrevet 11 anmelderroste romaner, 2 fagbøger, 1 novelle og 12 historiske lyddramaer i forbindelse med DR’s store serie om Danmarks historie. Cliffords unikke skrivestil rummer dybe følelser i spændingsmættede historiske dramaer, der veksler mellem fortid og nutid. Han er blevet sammenlignet med Umberto Eco, Dan Brown, Ildefonso Falcone og Michael Crichton, men ifølge litteraturkritiker, Jannik Lunn (Bogmarkedet) fastholder Ole Clifford sin egen unikke platform: "Glem alle sammenligninger med alle andre ... vi ønsker den ægte vare, Ole Clifford.” Gyldendals Store Danske Encyklopædi beskriver Ole Cliffords værker: "Forfatterskabet har en international orientering og kombinerer kravene til en spændende historie med overvejelser om livets grundlæggende spørgsmål.”

Peter Frederik Jensen

Peter Abrahamsen

Peter Pitsch er født i Tyskland og boede bl.a. i Berlin, Amsterdam, Rom og i halvfemserne på Vesterbro i Tove Ditlevsens barndomsgade. I 2000 flyttede han til Nykøbing Falster og arbejdede bl.a. som skribent, bogdesigner, i sukkerfabrikken og ved siden af som kunstner.

For 25 år siden debuterede han som forfatter og har til dato udgivet 18 bøger i flere sprog på det tyske Brighton Verlag. Hans seneste udgivelse er digtsamlingen "Før jeg glemmer der". To andre bøger på dansk er turistføreren "Gedesby & Lolland-Falster" og fotobogen "Lys over Lolland" om kunstudstilligen i 2015. Siden hans første udgivelse har Peter illustreret sine tekster selv, skabt en sammenhæng mellem sproget og det visuelle i form af collager, fotografier eller malerier. I 2017 åbnede han sit eget galleri i Nykøbings latinerkvarter.

Poul Poclage

Billedkunstner, illustrator, musiker.

Arbejder med - og om mennesket -

og det imellem...

Følg mit arbejde blandt andet på : poulpoclagediary.blogspot.com og Google.

Poul Poclage

Statshusvej 9 Vigsnæs

4862 Guldborg

+45 29 47 06 24

poclage@gmail.com

René Birger Jensen. 

Min guitar har fra mit 12 år fulgt mig som en trofast følgesvend.

På alle mine arbejdspladser har jeg brugt musik som et pædagogisk hjælpemiddel.

Såvel i børnehave. Fritidshjem. Friskole .Pædagogseminarie ,

og i mit arbejde med fysisk og psykisk udviklingshæmmede.

Har registreret 70 sange hos Koda.

Sange som er egne kompositioner samt sange i samarbejde

med forskellige musikere og forfattere.

Rikke Folm Berg er uddannet Cand. Comm. i Journalistik fra RUC i 2006. Hun har igennem en årrække skrevet om børn, unge og familieliv - på dagbladet Nyhedsavisen, hjemmesiden www.sundhedsplejersken.dk, samt i magasinerne Vores Børn Mini og Vores Børn Junior. Som en udløber af det, satte hun sig for at skrive en bog til forældre med kræftsyge børn. I bogen "Når et barn får kræft - en håndbog til forældre med kræftsyge børn" får man hjælp til, hvordan man bedst kommer igennem tiden med et kræftsygt barn. Bogen udkommer i efteråret 2018 på Turbine Forlaget.

SIGNE FAHL

Jeg er født i 73 og bor i Leestrup på Sydsjælland, en landsby og et landskab, der er kilden til inspirationen til min historiske fantasyserie, Tågespind. Jeg er bidt af en gal historiker og gør meget ud af researchen til mine bøger. Til den hårde, historiske virkelighed tilsætter jeg så en solid gang folketro, mytologi og sagnhistorie. Udover Tågespind har jeg også skrevet en kortroman, Hels Rejse, og er repræsenteret i forskellige novellesamlinger. Jeg huserer på instagram https://www.instagram.com/fahlsigne/ og facebook https://www.facebook.com/forfattersignefahl/

Susanne Nyholm Michelsen er 41 år og har skrevet digte i mange år. Hun har udgivet ´Et øjeblik´, digte, Attika 2008 ”What else is new?!”, engelske digte/tekster, Charleston SC 2013, og ”Ahhh...”, digte, Attika 2014 (der i lektørudtalelsen bliver sammenlignet med Tove Ditlevsen), stORDstrømmen Antologi 2015. Hun bor i Vordingborg og skriver desuden sangtekster, som René Birger Jensen har sat musik til. Det er digte, som drejer sig om kærlighedens aspekter. Det sensuelle, jordbundne og letflyvende – med finurlige ordsammenstillinger, som prikker til læserens egne associationer og derved bliver meget nærværende. digte og sange fra bl.a. Ahhh… Seneste udgivelse er `Sick twist`, bluesdigte, Poetica 1019. Det er en hyldest til kvinder, der vinder i kampen om vold mod kvinder.

Thorvald Berthelsen f. 1948 bor i Sakskøbing. Er fagbogsforfatter, oversætter og lyriker. Laver og udstiller collager og illustrerer selv sine bøger. Har skrevet om blandt andet Pariserkommunen, Wallraff, Sophus Claussen og Svøm en færge og Grønært. Han har udgivet 5 digtsamlinger, senest Mørkeleg. Har redigeret flere antologier, senest Ny lyrik fra Bosnien-Hercegovina, 2018. Hans digte er oversat til svensk, engelsk, tysk, arabisk, bosnisk og serbisk, senest i Zeitsprünge und andere Spuren, 2017.

Var den første formand for StORDstrømmen fra 2012-2015, blev i 2014 udnævnt til Årets kulturelle ildsjæl i Danmark. Email: tb-it@hotmail.com. Tlf.: +45 42 31 26 42

"Surrealistiske collager, der koges ned til maggiterninger og perspektiveres i Berthelsens særegne digteri-ske rum." (K. E. Watz)

”Hans Po Etik er et koncist og stramt poetisk udtryk med utrolig enkelhed kombineret med ekstrem fordybelse i metaforerne.” Senahid Neziroviz om Haiku Mjesavina.

Yvonne Halskov. Jeg flyttede til Gedser, da jeg blev folkepensionist i 2012. Inden da har jeg været aktiv i turneteatret ”Måneskinsteatret” som manuskriptskriver, skuespiller, syngepige med meget mere. Fra 1989 og i ca. 20 år. Jeg dramatiserede og fortolkede min egen historie i teatret Maskens forestilling: ”Her er mit liv” (2014) samt har skrevet manuskript og optræder selv i den lille turistfilm: ”Gedser ligger lige midt i verden” (kan ses på www.youtube.com ).

Har skrevet og dramatiseret min egen vinterhistorie, der var en del af fortællingerne i forestillingen VINTERREJSE, fra januar 2019 på Masnedø-fortet. Har skrevet og indspillet lovestorm-sangen HER HVOR LOVESTORM SÆTTER SPOR (youtube)

Jeg har skrevet en masse sange – bl.a. til ”Den bedagede Duo” (se Facebook), hvor jeg er den ene af de bedagede. Disse sange er blevet brugt som fællessange og har været delt på Facebook. Jeg tager verdenssituationen med dens ekstreme ubalancer meget alvorlig – og måske derfor elsker jeg krøllede og humoristiske indfaldsvinkler eller pointer som en måde at få den barske virkelighed gjort angribelig og foran-derlig – fordi det at grine giver kampgejst og energi.

(c) Copyright